Smykkepleje


Vedligeholdelse af smykker


Dine smykker skal først og fremmest bruges! Skal de bruges hele livet - og tilmed smykke kommende generationer - skal de bruges med omtanke.


Nuran anbefaler, at du ved hårdt fysisk arbejde og sport tager dine smykker af. De bør heller ikke bæres, når du sover. Dine smykker slides på denne måde mindre og endvidere holder overfladebehandlingen længere, hvis du udviser disse hensyn.

Overflader

Smykker af ædelmetal, som eksempelvis sølv og guldsmykker, kan holdes rene og friskes op ved brug af smykkerensevæske. Ved rensning bliver metallet rent, men rensningen fjerner naturligvis ikke ridser og skrammer. Hvis en polering af smykket eller en ny overfladebehandling er nødvendig, må du indlevere smykket hos din guldsmed. Mange vælger dog at betragte denne naturlige patina som en del af glæden ved lang tids brug.

Hvidguld

Hvidguldsmykker derimod skal rhodineres med jævne mellemrum, hvis man ønsker at bevare den hvide farve. Det afhænger selvfølgelig af brug og tolerance.

Ædelsten

Er der ædelstene i dit smykke, vil fatningerne omkring en sten blive slidt og må af og til forstærkes. Efterses smykkerne jævnligt, har du bedre mulighed for at undgå at stenene falder ud.

Diamanter suger fedt og snavs til sig. Det betyder at de skal renses jævnligt, hvis lyset skal brydes optimalt i stenen.
Diamanten er verdens hårdeste mineral og ridses meget sjælendt.
I uheldige tilfælde kan diamanten være sårbar over for stød. Man risikerer at diamanten spalter og derved knækker, så den bliver hvid og mat eller falder ud. Skulle det ske, kan en ny isættes, men den er ikke dækket af garantien.